Endelig lørdag, og gjett om det var mange spente unge håndballkropper som inntok Hønefoss Arena. I dag var det over 300 spillere i alderen 6 til 8 år, både jenter og gutter som skulle vise håndballkunstner på banen. Hallen fylte seg med publikum og heiagjeng, og det var godt oppmøte blant besteforeldre som ville se sine barnebarn ta finter, hoppskudd og vise spilleglede. For det er ingenting som er bedre enn å se små håndballspirer som taktfullt viser at de har lært 3 skritt og at alle på laget må få ballen i løpet av et angrep. 

I disse årsklassene spilles det på minibaner, og hvor keeper er med i angrep, for å skape mye ballkontakt, og mestringsfølelsen ved å få mulighet til å score mål. Det skal ikke stå på energinivået blant de unge, både på og utenfor banen er det full fart hele dagen. Med påfyll av drikke og mat, og muligens et kakestykke mot slutten holdt de høyt tempo helt til siste kamp. 

Det er dette det handler om, en spillerglede utenom det vanlige, og øyner som lyser opp når det endelig er premieutdeling og medaljen henges rundt halsen. 

Tusen takk til alle lag, og veldig gøy at Ull/Kisa G6 tok turen til Ringerike og var tydelig fornøyd etter dagens slutt.  

Vi gratulere alle utøvere, og tuen takk til våre dommere som er helt enestående med å veilede småtasser på banen. Dere har fått skryt gjennom hele dagen!! 

Og vi gjør da klar for aller siste dag i årets RingeriksCup 2018 - vi er klare for aller neste håndballfest. 


Foto: Fredrick Johnsen