Heradsbygda Håndballklubbs Jenter 01 deltok på Granollers Cup i Spania i juni/juli 2017. Granollers er Europas største håndballcup, men flere enn 300 lag fra forskjellige nasjoner. I vår aldersgruppe deltok ca.60 lag.

Vi ankom Spania mandag 26.juni- og etter innsjekk på hotellet i kystbyen Lloret de Mar og litt mat, var det klart for to treningskamper mot Jar J01. Det gikk strålende for Heradsbygda, og ga selvtillit inn mot selve turneringsspillet.

Tirsdagen var vi på en kombinert sightseeing/shoppingtur i Barcelona. Det ble en veldig fin tur, vi hadde en meget god guide i Johan Kloster, en av lederne i Spain Active som vi reiste med, og jentene fikk shoppet alt de ville.

På onsdagen hadde vi en halvannen times trening på formiddagen, før vi satte kursen til Granollers, der vi deltok på åpningsseremonien. Dette syntes alle var stor stas- det var taler og utkasting av baller, og, til alles store overraskelse, dukket Nora Mørck opp, hun var en av «beskytterne» for årets turnering. Åpningsseremonien ble avsluttet av en parade av alle de deltakende lagene gjennom Granollers gater, til lyden av fantastiske trommer. Norge gikk rett bak den åpne bilen med Nora Mørck i, og stemningen var høy.

Torsdag 29.juni startet selve turneringen, og for Heradsbygda startet den med et knepent tap mot et dansk lag. Jentene deppet ikke av den grunn, og presterte å vinne sine neste fire kamper fredag og lørdag, mot to norske og to spanske lag. Dette betydde at Heradsbygda ble nummer to i sin pulje, og at laget var kvalifisert til søndagens sluttspill.

I denne 16-delsfinalen møtte vi hjemmelaget Granollers, noe vi visste kom til å bli hardt, bl.a fordi turnerningen dessverre er kjent for å ha dommere som utøver en utrolig hjemmedømming. Etter en god start og tremålsledelse til pause slo dette til. Jentene og spillet ble påvirket av dommerne, og kampen endte med et litt surt tremålstap.

Humøret til jentene steg fort, og resten av søndagen ble tilbrakt på stranda og med kos og avslapning i Lloret de Mar. Alle følte at de hadde fått både et stort sportslig og sosialt utbytte av turen.